Eveniment

Preşedintele ANAT: Turiştii, să contacteze agenţia de voiaj şi să aştepte îmbarcarea în avion

Preşedintele ANAT: Turiştii, să contacteze agenţia de...

Autor: Mona Scarisoreanu

30.05.2017, 11:35 146

“Recomandăm turiştilor care urmează să plece cu avionul în cursul acestei zile să contacteze agenţia de turism de la care au cumpărat pachetul turistic şi să aştepte să fie îmbarcaţi în avion. Din păcate, nu suntem informaţi ce zboruri vor fi anulate astăzi, anunţurile făcându-se pe moment”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Acesta spune că pierderile suferite de ROMATSA în patru ore de grevă se ridică la circa jumătate de milion de euro, fiind vorba nu numai despre avioane care pleacă din România, ci şi de cele care survolează spaţiul aerian al ţării.

“Cine va plăti pagubele? Cine va despăgubi turiştii care nu au putut ajunge la destinaţie? Oamenii vor veni la agenţiile de turism de unde au cumpărat pachetele de servicii. Noi ne vom îndrepta către companiile aeriene, iar acestea către ROMATSA. Un întreg balamuc şi un haos total”, a declarat Burcea.

Preşedintele ANAT a spus că agenţiile de turism vor încerca să găsească soluţii, chiar şi transportul turiştilor către aeroporturi din ţările învecinate astfel încât să nu îşi piardă vacanţa.

De asemenea, echipa Vola face următoarele recomandări:

- călătorii să se prezinte la aeroport din timp chiar dacă plecarea aeronavelor se va face după ora anunţată pe bilet.

- în cazul în care această grevă nu se va opri, probabil ca vor apărea întârzieri sau anulări, însa nu există nicio informaţie despre o eventuală prelungire a grevei.

- Călătorii să se prezinte la timp la aeroport şi să aştepte şi în cazul în care greva se va prelungi.

- pentru mai multe informatii ce privesc modificări în programul de zboruri din aceasta perioadă, se poate consulta site-ul http://www.bucharestairports.ro/

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO