Eveniment

Preşedintele Biden a făcut anunţul: Statele Unite suspendă importurile de petrol, gaze şi cărbune din Rusia. „Poporul american aplică o nouă lovitură puternică regimului Vladimir Putin”

Preşedintele Biden a făcut anunţul: Statele Unite...

Autor: Mediafax

08.03.2022, 18:44 1061

Statele Unite vor suspenda importurile de petrol, gaze şi cărbune din Rusia, în contextul sancţiunilor masive aplicate din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, a anunţat, marţi după-amiază, preşedintele Joseph Biden.

"Astăzi anunţ că Statele Unite vizează principalul element al economiei ruse. Interzicem toate importurile de petrol, gaz rusesc şi energie. Acest lucru înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi accesibil în porturile din SUA; poporul american aplică o nouă lovitură puternică regimului Vladimir Putin", a declarat preşedintele Joseph Biden.

"Această măsură beneficiază de susţinere puternică în Congres, din partea ambelor partide, şi cred că şi în ţară. Statele Unite au mobilizat susţinerea pentru poporul ucrainean şi au transmis clar că nu vom vom participa la subvenţionarea războiului lui Putin", a subliniat liderul de la Casa Albă.

"Am luat această decizie în urma consultărilor cu aliaţii şi partenerii noştri din întreaga lume, mai ales cu cei din Europa, întrucât eu m-am concentrat pe o reacţie unitară la agresiunea lui Putin, astfel încât să îi menţinem total uniţi pe toţi aliaţii noştri din NATO şi din Uniunea Europeană. Aplicăm această măsură de interzicere a importurilor înţelegând că aliaţii şi partenerii noştri din cadrul NATO s-ar putea să nu fie în poziţia de a ni se alătura. Statele Unite produc mult mai mult petrol la nivel intern decât totalul ţărilor europene. De fapt, noi suntem exportator net de energie. Deci, noi putem face acest pas, în timp ce alţii nu pot. Dar colabărăm strâns cu Europa şi cu partenerii noştri pentru a dezvolta o strategie pe termen lung în sensul reducerii şi a dependenţei lor de energia din Rusia", a subliniat Biden.

Preşedintele SUA a admis că cetăţenii americani ar putea fi afectaţi din cauza majorării tarifelor la carburant, dar a argumentat că "libertatea comportă costuri". Biden a dat asigurări că va aplica măsuri, inclusiv subvenţii, astfel încât consumatorii americani să nu fie afectaţi prea mult de interzicerea importurilor de energie din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO