Eveniment

Preşedintele CA al ROMATSA a demisionat

Preşedintele CA al ROMATSA a demisionat

Autor: Alina Oprea

15.07.2015, 16:45 240

Preşedintele CA al ROMATSA, Marcel Pârvu, a demisionat, a declarat miercuri directorul general al companiei, Ion Aurel Stanciu.

Pârvu va rămâne în CA, temporar, ca simplu membru.

"În cursul zilei de astăzi (miercuri, n.r.) am primit o notificare din partea lui Pârvu Marcel, ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al ROMATSA în şedinţa din 31 martie, prin care ne aduce la cunoştinţă demisia dumnealui din funcţia de preşedinte al CA. Domnul Marcel Pârvu rămâne însă membru provizoriu în Consiliul de Administraţie", a spus Stanciu, într-o conferinţă de presă.

Demisia lui Pârvu are loc în contextul grevei controlorilor de trafic aerian.

Aceştia au încheiat greva de avertisment de două ore, iar zborurile de pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni amânate au fost reluate, angajaţii ROMATSA atenţionând că dacă nu va fi încheiat contractul colectiv de muncă se va putea ajunge la grevă generală.

Angajaţii ROMATSA au asigurat, între orele 11:00 şi 13:00, doar o treime din activitate, în cele două ore în care au fost în grevă de avertisment fiind amânate mai multe zboruri.

Potrivit lui Stanciu, pe toată perioadă grevei controlorilor de trafic aerian au fost prezenţi şi doi observatori din cadrul Inspectoratului Teritorial al Muncii, conform prevederilor legale, unul din ei a fost în sala de dirijare, iar celălalt a fost alături de Comisia de negociere a patronatului.

"Traficul a fost asigurat în proporţie de 33,3% şi în continuare lucrurile reintră în normal", a precizat şeful ROMATSA.

El a subliniat că nu toate revendicările sindicaliştilor au fost legale.

"Având în vedere poziţia inflexibilă a sindicatului ATSR pe timpul negocierilor, manifestată ulterior în legătură cu rezolvarea celor 14 revendicări, care au stat la baza declanşării conflictului colectiv de muncă, noi am notificat sindicatul că propunerile făcute de Comisia de negociere a patronatului în data de 26.06 rămân fără obiect, urmând ca părţile să negocieze punctual fiecare din cele 14 revendicări care au stat la baza conflictului colectiv de muncă (...) Unele dintre ele exced prevederile legale", a mai spus Stanciu.

Potrivit acestuia, protestul de miercuri a adus neîncasări de 250.000 de euro, şi în plus nu pot fi calculate anumite solicitări din partea companiilor aeriene sau pasagerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO