Eveniment

Preşedintele Camerei Deputaţilor dă toate calculele peste cap: PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici opoziţia adunată nu face 233 voturi

Preşedintele Camerei Deputaţilor dă toate calculele...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

03.10.2019, 11:16 677

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici cele cinci partide de opoziţie adunate nu fac 233 de voturi pentru a trece moţiunea de cenzură. Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că i se pare în continuare că moţiunea e neserioasă.

„Moţiunea trece cu 233 de voturi. PSD nu are această sumă de 233 de parlamentari, dar avem o veste bună, nici cele cinci partide adunate nu fac 233. Vom vedea joi la moţiunea de cenzură cine va avea câştig de cauză. (...) Ne vedem joi la moţiune, vedem dacă cele cinci partide fac numărul de 233 de voturi. Cred în continuare, şi după ce s-a citit astăzi moţiunea, mi s-a părut o moţiune în continuare neserioasă, nu văd nici un lider desprins pentru cele cinci partide, şi cred că este un handicap în acest moment pentru a trece această moţiune. Nici măcar nu ştiu sau să ne spună cineva cine va fi premierul, sau un program de guvernare schiţat”, a declarat Marcel Ciolacu, după plenul reunit al Parlamentului în care s-a citit moţiunea de cenzură.

El a amintit de moţiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Ungureanu, care a trecut.

„Ştiţi că a existat o moţiune care a trecut, atunci când a căzut guvernul Ungureanu. Spre surprinderea mea, culmea, atunci tot domnul Victor Ponta era implicat. Atunci a avut şi un program şi ştiau cineva va fi premier. Cam asta e diferenţa”, a adăugat Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că a avut discuţii cu Viorica Dăncilă.

„Am avut, întotdeauna am discuţii cu doamna premier, în fiecare zi, şi de câte ori este nevoie. Nu am discutat nici de declaraţiile doamnei premier, nici despre declaraţiile mele”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat dacă a avut discuţii cu premierul Viorica Dăncilă.

Senatorul PNL Florin Cîţu a citit, joi, în plenul Parlamentului, moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”.

128 de parlamentari au fost prezenţi în sala de plen la citirea moţiunii.

Moţiunea de cenzură trebuia să fie citită miercuri, iar votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a şedinţei de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea şi votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO