• Leu / EUR4.9430
  • Leu / GBP5.7237
  • Leu / USD4.7005
Eveniment

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Şerban Nicolae (PSD), despre angajaţii nemulţumiţi de legea salarizării: "Nu sunt ţinuţi în lanţuri, au libertatea de a alege calea activităţii private"

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Şerban Nicolae (PSD), despre angajaţii nemulţumiţi de legea salarizării: "Nu sunt ţinuţi în lanţuri, au libertatea de a alege calea activităţii private"

Autor: Dana Stanila

12.04.2017, 11:59 2636

"În general, nemulţumirile celor cu salarii foarte mari mă lasă rece. Există funcţionari şi în aparatul Senatului care au venituri lunare mult mai mari decât un senator. Nu ştiu cât de nemulţumiţi ar fi cei cu salarii foarte mari, cât de justificate ar fi aceste nemulţumiri, dar probabil nu neapărat în presiuni, ci mai degrabă în piedici de întârziere a unei soluţii echitabile şi generale s-a produs până acum. O să vedem în perioada următoare cine este cel nemulţumit şi cum ar justifica nemulţumire. Avem, uitaţi am zis de procurorul general care are un venit cam de cinci ori cât un parlamentar. Nu-mi dau seama dacă munceşte de cinci ori mai mult sau are o importanţă de cinci ori mai mare sau un procuror general al României face cât cinci parlamentari, dar foarte puţină lume e interesată de cât câştigă procurorul general, dar foarte multă lume spune că parlamentarii câştigă prea mult. Dacă există funcţionari nemulţumiţi sau demnitari nemulţumiţi au libertatea de a alege calea activităţii private. Sunt convins că sunt persoane cu o competenţă deosebită care faţă tuturor rigorilor economiei de piaţă, au şi performanţă, şi calitate, şi competitivitate. Nu cred că vor fi obligaţi, ţinuţi cu lanţurile de un salariu nejustificat de mic în sistemul bugetar", a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae.

Senatorul a făcut referire şi la salariile parlamentarilor şi miniştrilor.

"Nu semnează condica. Obligaţia este permanentă, conduita în spaţiul public ar trebuimai spus să fie raportată la acest statut. Şi eu cred că salarizarea şi la parlamentari şi la miniştri şi la alte funcţii importante din stat, şi la procurori şi la poliţisti, mă refer la funcţiile de conducere, ar trebui să fie una echilibrată, în aşa fel responsabilitatea pe care o are fiecare să nu se regăsească neapărat într-un raport bazat pe salariu. Indemnizaţia ţine de veniturile personale raportate de funcţii, nu la necesităţile funcţiei sau la beneficiul pe care funcţia îl aduce societăţii", a mai spus senatorul PSD.
 

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9430
Diferență: -0,0546
Ieri: 4.9457
Azi: 4.7005
Diferență: 0,6208
Ieri: 4.6715
Azi: 5.7237
Diferență: -0,0367
Ieri: 5.7258
Azi: 4.9319
Diferență: 0,793
Ieri: 4.8931