Eveniment

Preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor: Din grânarul Europei, România a ajuns să importe porumb şi grâu de peste 540 de milioane de euro într-un singur an

Preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera...

Autor: Gabriel Pecheanu

03.04.2021, 08:00 7051

Datele INS ne arată conturarea unui adevărat dezastru în agricultura României, care, din grânarul Europei, a ajuns să importe porumb şi grâu de peste 540 de milioane de euro într-un singur an, acuză social-democraţii.

„În anii 2018 şi 2019, agricultura României ocupa locul I la producţia de porumb şi floarea soarelui în Uniunea Europeană. Iată, însă, că numai după 17 luni de guvernare liberală, datele INS ne arată conturarea unui adevărat dezastru în agricultura României”, spune preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, Adrian Chesnoiu.

Social-democratul precizează că deficitul de balanţă comercială pe produse agroalimentare aproape s-a dublat în 2020.

„România, din grânarul Europei, a ajuns să importe porumb şi grâu de peste 540 de milioane de euro într-un singur an. Lipsa programelor de sprijin, a plăţii despăgubirilor pentru calamităţile de secetă, dar şi noi programe de susţinere a fermierilor români, conduc către un dezastru accelerat al agriculturii româneşti. Este clar pentru oricune că actuala coaliţie de guvernare USR-PLN serveşte oricui şi interesele oricăror state, mai puţin pe cele ale fermierilor români”, conchide Chesnoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO