Eveniment

Preşedintele Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaţilor: Vom cere demisia conducerii ASF dacă autoritatea nu vine cu o propunere fermă de reducere a tarifelor la RCA. Nemultumirile sunt mari

Preşedintele Comisiei pentru transporturi din Camera...

Autor: Anelis Baciu

07.09.2016, 14:36 399

Comisia pentru tansporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor nu exclude varianta cererii demisei conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) săptămâna viitoare, în condiţiile în care supraveghetorul pieţei asigurătorilor nu va veni cu o propunere fermă de scădere a tarifelor la RCA pentru transportatori, a declarat pentru ZF Mihai Lupu, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor.

„Nu excludem cererea demisiei. Suntem foarte îngrijoraţi de evoluţia pieţie locale de RCA. Gradul de cuprindere în asigurare din ce în ce mai scăzut cumulat cu creşterea tarifelor ne-a determinat să luam decizia de a convoca conducerea ASF săptămâna viitoare în Parlament. Nemulţumirea este foarte mare”, a declarat Mihai Lupu.

Conducerea ASF este formată din Mişu Negriţoiu, preşedinte, Cornel Coca-Constantinescu, prim- vicepreşedinte, Marius Vorniceanu, vicepreşedinte, Mircea Ursache, vicepreşedinte, Ion Giurescu, vicepreşedinte, şi patru membri nexecutivi Dan Armeanu, Albin Biro, Marcu Gheorghe, Gabriela Boca.

Comisia spune că deşi ASF şi-a asumat o serie de măsuri pentru reducerea tarifelor la RCA pentru transportatori, autoritatea nu a luat nicio măsura care să aibă efecte în această direcţie.

Luni, câteva sute de transportatori au protestat pe şoseaua de centură a Capitalei, aceştia mergând cu viteză redusă, iar circulaţia fiind îngreunată. Protestele au continuat şi marţi, iar tranportatorii ameninţă că protestul va continua în fiecare zi până când nu se va găsi o soluţie pentru scăderea tarifelor la RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO