Eveniment

Preşedintele Franţei anunţă: Catedrala Notre-Dame ar putea fi deschisă până la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris din 2024

Preşedintele Franţei anunţă: Catedrala Notre-Dame ar...

Autor: Rafael Hekman

11.01.2023, 11:30 25

Faimoasa catedrală Notre-Dame din Paris, este încă în grafic pentru terminarea lucrărilor de renovare până în 2024, a afirmat preşedintele francez Emmanuel Macron, dar nu este încă confirmat dacă acestea vor fi finalizate la timp pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris 2024.

În august 2022, ministrul francez al Culturii, Rima Abdul-Malak, a declarat că este "încrezătoare" că obiectivul va fi redeschis la timp pentru Jocuri.

Macron a vizitat catedrala împreună cu prim-ministrul japonez Fumio Kishida, celor doi alăturându-li-se generalul Jean-Louis Georgelin, şeful departamentului de conservare şi restaurare.

Georgelin a declarat că turla ar trebui să înceapă să se ridice din nou în luna aprilie a acestui an, după cum a relatat publicaţia franceză Le Parisien.

Kishida a amintit de un incendiu similar în 2019 în ţara sa natală, care a avut loc la castelul Shuri din Okinawa.

"Trebuie să fie făcută, pentru a da speranţă zilei de după incendiu", a declarat Macron cu privire la restaurarea planificată, după cum a relatat Le Parisien.

"Nu puteai să le spui francezilor, care iubesc Notre-Dame, că vei avea nevoie de 10 sau 15 ani de muncă.

"Trebuie să mulţumim tuturor echipelor de astăzi şi de aceea suntem şi noi aici.

"A fost o mobilizare uriaşă.

"Stabilind un curs, mobilizându-ne pe obiectiv, mergem înainte.

"Deci, da, vom îndeplini acest obiectiv în 2024, făcând bine şi arătând bine."

Notre-Dame, o catedrală catolică medievală, a fost construită între anii 1163 şi 1345 şi a devenit populară în întreaga lume datorită romanului Notre-Dame de Paris din 1831 al lui Victor Hugo, mai bine cunoscut în limba engleză ca The Hunchback of Notre-Dame (Cocoşatul din Notre-Dame).

În timp ce se afla în restaurare în aprilie 2019, acoperişul catedralei a luat foc, ceea ce a dus la daune grave.

Printre cei care au contribuit la restaurarea acesteia s-a numărat şi Comitetul Internaţional Olimpic, preşedintele acestuia, Thomas Bach, promiţând 500.000 de euro din fondurile organizaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO