Eveniment

Preşedintele Iohannis atacă PSD la şedinţa Parlamentului şi dă vina pe partid pentru devalorizarea leului şi creşterea inflaţiei: PSD eşuează să se ridice la importanţa momentului

Preşedintele Iohannis atacă PSD la şedinţa...

Autor: Diana Grigore

02.04.2019, 14:23 240

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în şedinţa solemnă a Parlamentului cu ocazia aniversării a 15 ani de la aderarea la NATO, că guvernarea PSD nu se ridică la nivelul momentului şi fragilizează statul de drept prin măsurile luate.

"Atacul fără precedent în ultimii 30 de ani a majorătăţii PSD la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul ţării noastre în alianţa nord atlantică şi UE. Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacul la stabilitatea economică, creşterea inflaţiei şi devalorizarea monedei, lipsa de profesionalism acestea sunt realele politice ale guvernării PSD", a declarat Klaus Iohannis.

Discursul său a dus la reacţii negative în rândul parlamentarilor puterii şi a atras aplauze din partea Opoziţiei.

"Guvernarea PSD e sinonimă cu diletantismul şi vulnerabilizează România. Aceasta guvernare eşuată este un risc pentru ţară (...) Dacă adăugăm şi încapacitatea de a moderniza legislaţia în domeniul securităţii naţionale avem doar câteva aspecte care arată incompetenţa PSD şi o profundă neînţelegere în ceea ce înseamnă să conduci un stat. Ca preşedinte am responsabilitatea de a veghea la bună funcţionare a autorităţilor publice. Este atributia mea să atrag atenţia că o guvernare bună reprezintă o garanţie de securitate pentru România. Această guvernare eşuată reprezintă un risc pentru ţara. Ne confruntăm cu ameninţări tot mai complexe care tind să afecteze moduri tot mai subtile NATO. Este nevoie de o coeziune politică internă",a mai spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO