Eveniment

Preşedintele Iohannis, după ce au apărut rezultate diferite între raportările INSP şi GCS: Am cerut Guvernului să-şi facă ordine în propriile instituţii foarte rapid

Preşedintele Iohannis, după ce au apărut rezultate...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

13.10.2020, 20:16 334

Preşedintele Klaus Iohannis spune că este urgentă nevoie de corelare a datelor, după ce au apărut rezultate diferite între raportările INSP şi ale Grupului de Comunicare Strategică: „Am cerut Guvernului să-şi facă ordine în propriile instituţii foarte rapid”.

„Este ciudat că două instituţii guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este urgentă nevoie de corelare a datelor între aceste instituţii şi aştept ca guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă”, spune Klaus Iohannis.

El a precizat că a cerut guvernului „să-şi facă ordine în propriile instituţii foarte rapid”.

„Nu putem să trăim cu două statistici diferite pentru acelaşi lucru”, conchide şeful statului.

În cursul dimineţii, INSP a anunţat că incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a ajuns, în Bucureşti, la 3,11 la mia de locuitori. Ulterior a modificat rata de infectare în Capitală, la 2,65. Imediat după raportul INSP, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat în bilanţul zilnic o rată de infectare de 2,69 pentru Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO