Eveniment

Preşedintele Iohannis, după consultările cu partidele: Nu sunt întrunite condiţiile pentru a forma noul Guvern, încă. Noul Parlament se va constitui în data de 21 decembrie

Preşedintele Iohannis, după consultările cu partidele:...

Autor: Alex Ciutacu

14.12.2020, 18:05 1358

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după consultările cu partidele care au trecut pragul de 5% la alegerile parlamentare, că nu s-au întrunit condiţiile pentru a numi un premier şi a forma noul guvern, încă. 

„Am avut consultări cu formaţiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot spune că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a spus preşedintele Iohannis. 

În acelaşi timp, şeful statului a subliniat că noul Parlament se va constitui în data de 21 decembrie.

„Având în vedre că BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condiţiile pentru convocarea noului Parlament şi pot să vă infromez că intenţionez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie”.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO