Eveniment

Preşedintele Iohannis explică de ce testarea de masă nu este recomandată: Experţii nu sunt convinşi că o testare în masă aduce un rezultat palpabil

Preşedintele Iohannis explică de ce testarea de masă...

Autor: Mediafax

03.11.2020, 18:50 387

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi seara, că testarea în masă nu este recomandată de OMS şi a explicat de ce rezultatele acesteia pot deveni irelevante.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă în România se ia în calcul un scenariu care presupune testarea în masă, aşa cum face Slovacia, preşedintele a explicat de ce rezultatele acesteia ar putea deveni irelevante.

„Slovacia este singura ţară care şi-a propus un astfel de demers, premierul slovac ne-a informat. Experţii nu sunt convinşi că o testare în masă aduce un rezultat palpabil. Dintr-un motiv foarte simplu: noi doi dacă ne testăm acum şi rezultatul este negativ, oricare dintre noi dacă nu are mare grijă este posibil să ia boala mâine şi atunci rezultatul testului a devenit irelevant”, a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta spune că autorităţile aşteaptă să vadă rezultatele din Slovacia şi concluziile care pot fi trase.

„OMS nu recomandă testarea în masă, ci recomandă testarea în baza unor anchete epidemiologice, aşa cum se întâmpla la noi. Dar aşteptăm să vedem ce aduce această testare în masă din Slovacia şi dacă pot fi trase concluzii de acolo, atunci putem să ne facem o gândire”, a mai spus preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO