Eveniment

Preşedintele Iohannis iese la încă un atac: Nu ne vom întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat

Preşedintele Iohannis iese la încă un atac: Nu ne vom...

Autor: Gabriel Pecheanu

17.12.2018, 13:08 55

”În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viaţă libertatea şi democraţia. Idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989 stau la baza Constituţiei noastre, care este garanţia supremă că sacrificiul pentru drepturi şi libertăţi fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia şi graţierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat”, a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Preşedintele Liviu Dragnea a spus, duminică, la şedinţa Consiliului Naţional al partidului, că alianţa PSD – ALDE are obligaţia să repare nedreptăţile şi abuzurile.

"De ce cuvintele de exemplu, amnistie sau graţiere reprezintă o blasfemie. Când se vorbeşte în România despre amnistie şi graţiere, e ca şi cum am vorbi că avem vreo bombă atomică şi ne gândim dacă o folosim sau nu împotriva UE şi a lumii. Eu nu mă tem să folosesc aceste cuvinte", a spus Liviu Dragnea, în Consiliul Naţional al PSD.

El a mai spus că trebuie găsită o soluţie pentru repararea ”nedreptăţilor” şi a abuzurilor.

”Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile care s-au întâmplat în România şi care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiţie, altele decât graţierea şi amnistia, va avea tot sprijinul partidului şi al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD, PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptăţile. Ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăai pklătiţi de Sorosică pri n Bitcoins, aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventaţi ceva, găsiţi o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneţi - aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul. Ieşiţi toţi din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenţii ca şi sunt sunt date pentru mine”, a adăugat liderul PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO