Eveniment

Preşedintele Iohannis: „Ne pregătim pentru misiuni de luptă, dar misiuni de luptă de apărare pe flancul estic al NATO”

Preşedintele Iohannis: „Ne pregătim pentru misiuni de...

Autor: Gabriel Pecheanu

11.05.2021, 13:52 3735

„Ne pregătim pentru misiuni de luptă, dar misiuni de luptă de apărare pe flancul estic al NATO”, spune preşedintele Klaus Iohannis, după ce a participat, alături de omologul său polonez, Andrzej Duda, la exerciţiul militar multinaţional „Justice Sword 21”.

„Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciţii ca să încurajăm forţele noastre care lucrează împreună. Astăzi în exerciţiu au fost forţe din România şi Polonia. Soldaţii polonezi sunt cei care au venit să facă parte din Brigada Multinaţională. Este foarte important să aibă loc astfel de exerciţii pentru a verifica şi creşte gradul de interoperabilitate, (...) să fie capabili să execute împreună misiuni de luptă. Când vorbim de misiuni de luptă trebuie să fiu foarte clar: noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare. Este pentru noi, pe flancul estic al NATO, extrem de important să avem forţe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului s-a declarat „impresionat că exerciţiul a funcţionat foarte bine”.

Klaus Iohannis şi omologul său polonez, Andrzej Duda, au participat la exerciţiul militar multinaţional „Justice Sword 21”, în comuna Smârdan, judeţul Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO