Eveniment

Preşedintele Iohannis: Pe durata stării de urgenţă se pot plafona preţurile la medicamente, alimente şi servicii de utilitate publică, precum energie electrică şi termică, carburanţi

Preşedintele Iohannis: Pe durata stării de urgenţă se...

Autor: Alex Ciutacu

14.04.2020, 14:15 431

Pe durata stării de urgenţă, care a fost prelungită oficial cu 30 de zile, un decret prezidenţial permite plafonarea preţurilor la medicamente, echipamente medicale, alimente şi servicii de utilitate publică, precum energie electrică şi termică, dar şi la carburanţi, a explicat preşedintele Klaus Iohannis, marţi.

„Am hotărât prin decret că Guvernul va lua toate măsurile astfel încât să fie asigurată securitatea alimentară a cetăţenilor prin continuitatea aprovizionării, procesării, transportării şi furnizării către oameni a bunurilor de strictă necesitate. Pe durata stării de urgenţă se pot plafona preţurile la alimente, medicamente, aparate medicale şi servicii de utilitate publică precum energie electrică şi termică, carburanţi”, a spus Iohannis.

Mai mult, el a spus că a adăugat în decret şi o menţiune legată de corelarea scăderii preţurilor la energie din regiune cu cele de pe plan local.

„Am adăugat în decret o menţiune specială pentru constatarea scăderii a preţului la energiei pe pieţele regionale. În acest caz, guvernul va lua măsurile necesare astfel încât scăderile să se reflecte în preţul plătit de consumator”, a spus Iohannis.

Starea de urgenţă va fi prelungită cu 30 de zile pe teritoriul României pentru a combate în continuare răspândirea pandemiei de COVID-19, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

„Am emis decretul de prelungire a stării de urgenţă cu 30 de zile pe teritoriul României. În pofida restricţiilor fără precedent nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluţiei pandemiei la nivel global. Dimpotrivă. Numărul persoanelor infectate şi numărul deceselor cresc zilnic într-un ritm alert”, a spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO