Eveniment

Preşedintele Iohannis: Relansarea economică se va sprijini pe investiţii în mari proiecte de infrastructură. Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fonda pe inovare, competitivitate şi investiţii masive în infrastructura de transport, energetică, dar şi sanitară. Ne uităm la instrumentele de finanţare de la Comisia Europeană

Preşedintele Iohannis: Relansarea economică se va...

Autor: Alex Ciutacu

19.05.2020, 17:12 2716

Preşedintele Iohannis a spus, marţi, că relansarea economică se va sprijini pe mari proiecte de infrastructură şi cere ajutor mediului de afaceri şi politicienilor pentru a restabili sentimentul de încredere în economie. 

„Relansarea economică se va sprijini pe investiţii în mari proiecte de infrastructură. Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fonda pe inovare, competitivitate şi investiţii masive în infrastructura de transport, energetică, dar şi sanitară”, a spus preşedintele Iohannis.

El a cerut ajutorul mediului de afaceri pentru a restabili sentimentul de încredere în economie, important pentru dezvoltarea economică.

„Solicit sprijinul mediului de afaceri şi al forţelor politice competente să oferim încredere angajaţilor şi întreprinzătorilor”, a spus preşedintele.

Iohannis a vorbit şi despre necesarul de finanţare al României, în sensul că guvernul va încerca să acceseze noile instrumente ale Comisiei Europene.

„Din păcate, avem o notă de plată lăsată de guvernele precedente care ne limitează mult spaţiul de intervenţie. De aceea, ne concentrăm eforturile pentru a putea accesa toate formele de finanţare disponibile, inclusiv noile instrumente la care lucrează Comisia Europeană”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO