Eveniment

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu Macron la Palatul Élysée să discute despre aderarea României la Spaţiul Schengen. ”Franţa este şi aici alături de noi, prezenţa militară consistentă a trupelor franceze în România contribuie semnificativ la întărirea Flancului Estic al NATO”

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu Macron la...

Autor: Laura Buciu

12.11.2022, 09:20 193

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit, vineri, la Palatul Élysée, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. „Franţa este un susţinător al aderării ţării noastre la Spaţiul Schengen”, a spus Iohannis.

Preşedinţii României şi Franţei s-au întâlnit vineri seara la Palatul Élysée.

Emmanuel Macron i-a spus lui Klaus Iohannis că Franţa este un susţinător al aderării României la Spaţiul Schengen,

„În discuţia noastră i-am mulţumit preşedintelui Macron pentru sprijinul său puternic. România este pregătită să adere, o confirmă şi rezultatele pozitive ale misiunii recente de evaluare. În plus, extinderea Spaţiului Schengen va contribui la consolidarea securităţii şi a rezilienţei Uniunii Europene în ansamblul său. În ceea ce priveşte situaţia de securitate, Franţa este şi aici alături de noi, prezenţa militară consistentă a trupelor franceze în România contribuie semnificativ la întărirea Flancului Estic al NATO”, a spus Iohannis.

Iohannis şi Macrin au discutat şi despre aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state, despre evoluţia situaţiei de securitate din Ucraina şi demararea procesului de reconstrucţie a zonelor afectate de război.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO