Eveniment

Preşedintele Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă. Nu putem fără acest instrument

Preşedintele Iohannis: Se impune prelungirea stării de...

Autor: Alex Ciutacu

09.06.2020, 14:22 6409

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că „se impune” prelungirea stării de alertă după data de 15 iunie, deşi cu mai puţine restricţii, susţinând că nu se poate continua fără acest „instrument”. 

„Se impune prelungirea stării de alertă. Va fi mai simplu, mai puţine restricţii, dar nu se poate continua fără acest instrument numit starea de alertă. Sunt măsuri care trebuie continuare cu caracter permanent. Distanţarea, portul măştii în interior, extrem de important, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari. Aceste lucruri trebuie să înţelegem că vor rămâne în continuare”, a spus preşedintele Iohannis.

După data de 15 iunie va fi posibilă redeschiderea grădiniţelor, creşelor şi after-school-urilor private. În acelaşi timp, e posibilă redeschiderea sălilor de fitness şi a piscinelor exterioare, a explicat preşedintele Klaus Iohannis, marţi.

„Se pot redeschide afterschool-urile, grădiniţele şi creşele private. Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness după 15 iunie dar cu respectarea unor norme de distanţare stricte, impuse de ministerul Sănătăţii. Având în vedere că începe sezonul estival, am analizat şi am ajuns la concluzia că va fi psobilă deschiderea piscinelor exterioare cu respectarea regulamentelor sanitare speciale”, a spus Iohannis. 

Mai mult, după 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă. În acelaşi timp, se vor putea organiza evenimente private cu un număr mai mare de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO