Eveniment

Preşedintele Iohannis se întâlneşte la Casa Albă cu vicepreşedintele Joe Biden

Joe Biden

Joe Biden

Autor: Ana Maria Lazăr

24.09.2015, 00:00 420

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că în marja deplasării sale în SUA va avea şi o întâlnire cu vicepreşedintele american, Joe Biden, la Casa Albă. "Voi avea deosebita plăcere ca, în marja deplasării în Statele Unite ale Americii, să am o întâlnire cu vicepreşedintele Statelor Unite, domnul Biden, la Casa Albă.

Această primă întâlnire oficială va fi fundamentată pe obiectivul ferm al întăririi parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii", a declarat Iohannis. Preşedintele a mai spus că va participa la mai multe summituri, printre care şi o reuniune dedicată contracarării ISIS (Statul Islamic), la invitaţia preşedintelui american Barack Obama. Preşedintele Klaus Iohannis va merge în Statele Unite ale Americii după ce a participat ieri la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema măsurilor privind criza imigranţilor. Sesiunea Adunării Generale a ONU se va desfăşura în perioada 15 septembrie - 6 octombrie, la New York, subiectul principal al discuţiilor fiind agenda Naţiunilor Unite post-2015, care va stabili strategia organizaţiei mondiale pe următorul deceniu şi jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO