Eveniment

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani solicită autorităţile din Arabia Saudită să renunţe la intervenţiile militare din Yemen

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani solicită...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

26.09.2019, 18:14 118

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a făcut apel joi la autorităţile de la Riyad să renunţe la intervenţiile militare din Yemen, potrivit Al Jazeera.

Declaraţia liderului de la Teheran a fost făcută în cadrul şedinţei anuale a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care are loc în această perioadă la New York.

„Securitatea Arabiei Saudite va fi mai degrabă asigurată de încetarea agresiunilor din Yemen decât de invitarea străinilor în regiune”, a spus Rouhani, făcând referire la posibilitatea ca Statele Unite să trimită militari în Arabia Saudită.

Arabia Saudită desfăşoară o campanie aeriană în Yemen. Atacurile saudite vizează poziţii ale rebelilor huthi, susţinuţi de Iran, care controlează cea mai mare parte a Yemenului. Mii de civili au murit şi milioane de persoane sunt afectate de foamete în Yemen din cauza conflictului din ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO