Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis amână convocarea consultărilor până la cristalizarea unei majorităţi parlamentare asumată: „Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate şi nu pot să accept astfel de abordări”

Preşedintele Klaus Iohannis amână convocarea...

Autor: Mediafax

04.11.2021, 18:13 183

Preşedintele Klaus Iohannis amână convocarea unor noi consultări cu partidele parlamentare pentru formarea noului guvern până la cristalizarea unei majorităţi. „Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate”, adaugă şeful statului.

„Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un nunăr suficient de posibile voturi şi guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuţiile”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că va amâna convocarea partidelor parlamentare până la cristalizarea unei majorităţi asumate de formaţiunile politice.

„Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate şi nu pot să accept astfel de abordări. Voi aştepta cu consultările formale până când din discuţiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci voi convoca consultări pentru formarea noului guvern”, conchide şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO