Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă noi restricţii: Magazinele trebuie închise la ora 21:00, toate şcolile trebuie să treacă în online, târgurile şi pieţele trebuie închise. Masca devine obligatorie peste tot în ţară. „Nu vrem să închidem economia, ci să luăm măsuri prin care oamenii să fie protejaţi”

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă noi restricţii:...

Autor: Răzvan Botea

05.11.2020, 19:13 7543

Preşedintele României Klaus Iohannis a spus joi în deschiderea şedinţei de guvern că sunt necesare măsuri restrictive „mai ferme”  pentru prevenirea răspândirii virusului.

„Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile luate până acum nu mai sunt suficiente şi sunt necesare măsuri în plan naţional, precum toate şcolile să treacă în online”, a spus preşedintele.

De asemenea, angajaţii din sectorul public şi cei din sectorul privat trebuie să treacă la munca de acasă, acolo unde se poate, iar pieţele şi târgurile se vor închide.

„Angajaţii şi din public şi din privat să treaca la telemuncă pete tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9, circulaţia trebuie restricţionată. Târgurile şi pieşele trebuie închise, iar portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară.”

Premierul Ludovic Orban a precizat că măsurile prezentate de preşedinte vor fi transpuse în legislaţie.

„Măsurile prezentate trebuie transpuse în hotărârea de guvern privind starea de alertă. Solicit să fie pregătite propunerile de modificare”, a spus Orban. El a menţionat că cel mai devreme luni vor intra în vigoare măsurile anunţate de preşedinte.

Anunţul preşedintelui şi premierului vine în contextul în care în România s-a ajuns la aproape 10.000 de cazuri de noi infectări zilnice, iar numărul de pacienţi de la terapie intensivă a depăşit 1.000, punând presiune pe sistemul medical.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO