Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis despre respingerea OUG privind creşterea etapizată a alocaţiilor: „Ne dorim să mărim alocaţiile pentru copii, dar dorinţa simplă nu e suficientă”

Preşedintele Klaus Iohannis despre respingerea OUG...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

12.08.2020, 18:50 1608

Preşedintele Klaus Iohannis spune că respingerea OUG de creştere etapizată a alocaţiilor copiilor denotă o totală lipsă de responsabilitate a PSD. El susţine că „o respingere nemotivată, populistă din partea PSD ne arată că acest partid are treabă cu propriile manevre electoralist-populiste”.

„Se vede o totală lipsă de responsabilitate la PSD. Sigur, argumentul lor e că nu guvernează şi nu răspund, dar eu cred că fiecare parlamentar răspunde în faţa electoratului pentru ce face el şi ce face partidul pe care-l reprezintă. PSD încearcă să complice problemele şi să creeze noi probleme. Ne dorim să mărim alocaţiile pentru copii, dar dorinţa simplă nu e suficientă. Trebuie să existe şi resursa financiară sau mai simplu spus trebuie să existe bani. În acest moment banii nu există”, a declarat Klaus Iohannis.

El a spus că, totuşi, Guvernul a venit cu o soluţie de majorare etapizată.

„O respingere nemotivată, populistă din partea PSD ne arată că nu are nicio treabă cu România, cu românii şi cu bugetul public, ci cu propriile manevre electoralist-populiste”, a conchis şeful statului.

Senatul a respins marţi Ordonanţa de urgenţă prin care alocaţiile copiilor urmau să fie majorate cu 20% de la 1 septembrie. Astfel, dacă şi votul din Camera Deputaţilor va fi similar, rămâne în vigoare legea care obligă Guvernul să dubleze alocaţiile, nu se le mărească etapizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO