Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis, despre situaţia din Ucraina: Riscurile la adresa securităţii europeane sunt încă critice

Preşedintele Klaus Iohannis, despre situaţia din...

Autor: Mediafax

17.02.2022, 16:10 61

Riscurile la adresa securităţii europeane sunt încă critice, transmite, pe Twitter, Klaus Iohannis. El spune că a reiterat sprijinul puternic al României pentru suveranitatea Ucrainei, integritatea teritorială şi pentru dreptul său de a decide asupra aspiraţiilor sale europene şi euro-atlantice.

„Riscurile la adresa securităţii europeane sunt încă critice. Trebuie să ne continuăm coordonarea eficientă şi să demonstrăm o unitate vizibilă în timpul acestei crize, care sporeşte securitatea întregii zone euro-atlantice”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

Preşedintele României a participat, joi, la reuniunea informală a Consiliului European pe tema ultimelor evoluţii privind situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei.

Mai multe bombardamente au avut loc joi în estul Ucrainei în apropierea zonelor controlate de rebelii sprijiniţi de Rusia.

Reprezentanţii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) relatează despre apariţia unor incidente de-a lungul liniei de de demarcaţie dintre regiunea controlată de rebelii sprijiniţi de Rusia şi teritoriile unde se află forţele guvernamentale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO