Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru poziţia de candidat la funcţia de premier pe Dacian Cioloş (USR). Iohannis a spus că la consultările de luni cu partidele politice a reiterat importanţa unor chestiuni care trebuie rezolvate „indiferent cine guvernează”

Cioloş a fost premier în perioada 2015-2017, iar mandatul lui considerat un dezastru a adus PSD-ul la putere în 2017.

Cioloş a fost premier în perioada 2015-2017, iar mandatul lui considerat un dezastru a adus PSD-ul la putere în 2017.

12.10.2021, 00:05 280

PNL, partidul preşedintelui, nu a venit cu o propunere de premier. Nici PSD nu a propus pe cineva.

„Am avut astăzi consultări cu formaţiunile parlamentare, după ce guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură. În toate discuţiile am reiterat importanţa unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este extrem de important să se gestioneze bine situaţia pandemică. Este foarte important să se gestioneze creşterea preţurilor la energie şi să se ia măsuri pentru ca celelalte preţuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populaţie. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi să nu dăm cu piciorul la această oportunitate. De asemenea, am reiterat importanţa pregătirilor pentru perioada de iarnă şi am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români şi nu certurile politice între diferiţi actori”, a afirmat preşedintele.

„Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice. Eu am reţinut una pe care o voi şi pune în practică: am decis să-l desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe Dacian Cioloş”, a adăugat Iohannis. Cioloş a fost premier în perioada 2015- 2017, iar mandatul lui considerat un dezastru a adus PSD-ul la putere în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO