Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis, despre Parcul Ştiinţific Măgurele: Este o excepţie fericită, unde atât terenul cât şi o parte a resurselor financiare sunt deja la dispoziţia proiectului. Lipsa de transport urban şi de infrastructură sunt câteva elemente care reduc atractivitatea

Preşedintele Klaus Iohannis, despre Parcul Ştiinţific...

Autor: Alex Ciutacu

12.06.2018, 10:41 351

Parcul Ştiinţific Măgurele este primul proiect de amploare în domeniul cercetării şi dezvoltării ştiinţifice, ca accent pentru dezvoltarea economică, iar acesta a fost anunţat oficial astăzi în cadrul unui eveniment la Palatul Regal, de preşedintele Klaus Iohannis, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi alţi oficiali şi academicieni.

„Din nefericire, multe studii de fezabilitate nu au fost urmate de proiecte efective. Parcul Ştiinţific Măgurele este o excepţie fericită unde atât terenul cât şi o parte a resurselor financiare sunt deja la dispoziţia proiectului. Creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene reprezintă o necesitate pentru infrastructura de cercetare a României”, spune preşedintele Klaus Iohannis, în deschiderea evenimentului.

Parcul Ştiinţific Măgurele este un proiect care a primit deja 17,5 milioane de euro din fonduri europene şi guvernamentale şi îşi propune să mai atragă atât fonduri rambursabile şi nerambursabile cât şi parteneriate public-privat.

„Acum, când marcăm 100 de ani de existenţă ca stat, România trebuie să reducă decalajele economice şi sociale pe care le are în raport cu vestul Europei. Modernizarea în următoarele decenii într-o măsură decisivă de investiţii de inovare, care să conducă la dezvoltarea unei economii bazate pe cunoaştere, capabilă să exploateze eficient şi sustenabil provocările tehnologice ale viitorului”, spune Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că „proiectul va aduce beneficii atât comunităţii locale cât şi întregii ţări. Poate stopa, poate chiar inversa exodul de talent din domeniul cercetării (...) Cercetarea este indispensabilă oricărei strategii de creştere economică sustenabilă. România a redus din decalajul care o separa de vest în ultimii 15 ani.

„Proiectul va ajuta la dezvoltarea judeţului Ilfov, motor al economiei româneşti, care generează 27% din economia ţării”, spune Marian Petrache, preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO