Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis: Realitatea sistemului educaţional din România este îngrijorătoare

Preşedintele Klaus Iohannis: Realitatea sistemului...

Autor: Dana Stanila, Mediafax

28.09.2017, 11:28 119

”Pentru mine, educaţia trebuie să fie nucleul societăţii româneşti şi, pentru ca aceasta să poată progresa, este nevoie de un sistem de valori solid, o cultură a succesului bazată pe muncă, performanţă, talent, onestitate şi integritate, dar şi de guvernanţi care să îşi dorească toate aceste lucruri. Din păcate, realitatea sistemului educaţional din România este în continuare îngrijorătoare şi nu putem spune că astăzi el oferă şanse egale tuturor”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis în cadrul discursului susţinut la deschiderea evenimentului.

Şeful statului a afirmat că educaţia nu este doar responsabilitatea şcolii, fiind necesară şi implicarea părinţilor în procesul educaţional, dar şi ajutarea şi motivarea profesorilor, pentru ca aceştia să identifice metode adaptate nevoilor elevilor.

”Educaţia nu se face de una singură şi nu este responsabilitatea exclusivă a şcolii. Avem nevoie de părinţi implicaţi în acest proces, care să conştientizeze importanţa pe care o formă de învăţământ o are în viaţa copilului. De asemenea, profesorii trebuie ajutaţi, sprijiniţi şi motivaţi pentru a găsi metode adaptate nevoilor elevilor. Educaţia de calitate pentru toţi este dezideratul nostru comun şi toţi cei implicaţi trebuie să îşi asume responsabilitatea în desăvârşirea lui”, a mai spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO