Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis respinge numirea celor trei miniştri PSD

Preşedintele Klaus Iohannis respinge numirea celor trei...

Autor: Alexandru Costea

15.05.2019, 13:29 6153

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, scrisorile prin care motivează respingerea miniştrilor propuşi de PSD pentru portofoliile Justiţie, Românii de pretutindeni şi Fonduri Europene pe motiv că aceştia nu au experienţa necesară pentru a gestiona domeniile respective, care sunt complexe.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis i-a respins pe Eugen Nicolicea pentru funcţia de ministru al Justiţiei, Tit-Liviu Brăiloiu pentru funcţia de ministru pentru Românii de pretutindeni şi Oana-Consuela Florea în funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

"Prin urmare, în conformitate cu dispoziţiile art. 85 alin. (2) din Constituţie şi ţinând seama de jurisprudenţa Curţii Constituţionale urmează să înaintaţi o altă propunere pentru funcţia de ministru al justiţiei care, pe lângă respectarea condiţiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă şi cerinţelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experienţa în materie, instruirea şi aptitudinile pentru funcţia în domeniu, reputaţia neştirbită şi moralitatea", arată scrisorile înaintate premierului Viorica Dăncilă.

Eugen Nicolicea a fost propus de premier în funcţia de ministru al justiţiei, ca urmare a propunerii de constatare a vacanţei funcţiei prin demisia domnului Tudorel Toader. Tit-Liviu Brăiloiu a fost propus în funcţia de ministru pentru românii de pretutindeni, ca urmare a propunerii de constatare a vacanţei funcţiei prin demisia doamnei Natalia-Elena Intotero. Oana-Consuela Florea a fost propusă în funcţia de ministru al fondurilor europene, ca urmare a propunerii de constatare a vacanţei funcţiei prin demisia doamnei Rovana Plumb.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO