Eveniment

Preşedintele PSD Liviu Dragnea: Iohannis susţine măsurile „noastre”. Nu a criticat măsurile fiscale ale Guvernului

Preşedintele PSD Liviu Dragnea: Iohannis susţine...

Autor: Liviu Dadacus

03.11.2017, 11:13 95

Solicitat să comenteze faptul că şeful statului a criticat joi măsurile fiscale pe care Guvernul intenţionează să le adopte vineri, Dragnea a răspuns: „ Eu nu am văzut-o ca pe o critică, am văzut-o ca pe o încercare de a prezenta o analiză, ulterior spunând că de fapt nu este o analiză proprie”.

„Până acum ceva timp se vorbea că se pierde la salariu. Ieri, domnul preşedinte a spus, nu am văzut-o ca o critică, domnul preşedinte susţine măsurile noastre....Până acum ceva timp se spunea că salariaţii vor pierde la salarii, acum se spune că vor creşte salariile. Da, va creşte netul, salariul net, este o măsură care aduce beneficii, am spus mereu că angajatorul nu va plăti mai mult, salariatul nu va primi mai puţini bani, ba dimpotrivă, va primi puţin mai mulţi bani, în schimb vor fi contribuţiile sociale mai mari în contul angajatului şi o simplificare serioasă la mediul de afaceri”, a adăugat Dragnea.

Întrebat de jurnalişti dacă apreciază ca fiind o evaluare pozitivă şi declaraţia preşedintelui potrivit căreia Guvernul face o „megaţopăială fiscal - bugetară”, Dragnea a răspuns: „Eu nu am limbajul colorat al preşedintelui şi nu pot să comentez asta”.

„Nu există niciun motiv, din punctul meu de vedere, ca măsurile fiscale respective să nu se mai adopte, absolut niciunul pentru că sunt măsuri care aduc numai bine”, a susţinut Dragnea.

El a spus că guvernanţii au vorbit cu companii mari, medii şi mici care au negat că ar fi bulversate de către aceste schimbări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO