Eveniment

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu anunţă depunerea la CCR a sesizării privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu anunţă depunerea la...

Autor: Departamentul Politic

10.02.2020, 17:31 49

Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, depunerea la Curtea Constituţională a sesizării privind desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier, semnată de el, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, cât şi de preşedintele Senatului.

Liderul interimar PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor a declarat că va fi aşteptat răspunsul CCR, chiar dacă sesizarea nu stopează demersul desemnării lui Ludovic Orban în funcţia de premier.

„Am stabilit depunerea sesizării de către preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului pe conflictul juridic de natură constituţională. (...) Vom aştepta răspunsul Curţii (CCR – n.r.). Chiar dacă nu stopează demersul, nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenţii. Măcar suntem datori românilor ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în viitor”, a spus Ciolacu.

După ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură, preşedintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO