Eveniment

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu: Oamenii trebuie să aibă curajul să meargă la lucru. Dacă nu va fi repornită economia, nu vom avea cum face faţă crizei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu: Oamenii trebuie să...

Autor: Gabriel Pecheanu

06.04.2020, 20:56 1881

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni seara, la „Marius Tucă Show” că dacă nu va fi repornită economia, nu vom avea cum face faţă crizei. El spune că oamenii trebuie să aibă curajul să meargă la lucru.

„Dacă nu reporneşti economia şi statul să aibă de unde colecta, nu ai cum să faci faţă la un asemenea lucru. Ăsta era apelul din pactul politic – să încercăm să ne aducem toţi specialiştii la masă”, a spus Marcel Ciolacu.

El mai spune că România e îndatorată cu doar 36% din PIB, una dintre cele mai mici datorii externe din Europa.

„Categoric nu mai trebuie să ţinem cont de deficitul de 3% sau de MTO, ci trebuie să ne salvăm economia proprie. Trebuie să aibă oamenii curaj să meargă la lucru. Nu poţi altfel fără să-i testezi, să le dai o încredere şi o garanţie că nu se vor înbolnăvi pe ei, pe părinţi sau pe copii, iar pasul următor, trebuie ieşit din hăţişul european şi trebuie să dăm drumul la investiţii publice de anvergura României. Altfel cu toate tăierile– tăind salariile, restricţionăm şi consumul – nu ai nici producţie, nu ai nici nici consum, deci nu ai colectare deloc”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Criza generată de noul coronavirus afectează gradul de colectare a taxelor la buget, mai ales că România are aproape cea mai mică rată de colectare a taxelor din Uniunea Europeană. În timp ce statele europele colectează de la companii taxe în valoare de 40% din PIB, în România rata de colectare a fost de doar 27% în 2019, potrivit datelor Eurostat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO