Eveniment

Preşedintele României, Klaus Iohannis, la Berlin: Am propus crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului

Preşedintele României, Klaus Iohannis, la Berlin: Am...

Autor: Ana-Maria Lazăr

09.09.2016, 16:29 99

"În cadrul întâlnirilor am propus ca şi o măsură concretă, deocamdată este o propunere şi vom vedea cum poate fi ea transpusă în practică, crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului. Ar fi o măsură foarte concretă care ar înlocui multiplele entităţi care se ocupă acum cu prevenirea actelor teroriste şi cred că ar putea realmente să crească nu numai securitatea propriu-zisă, ci şi sentimentul securităţii în interiorul Europei", a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă la sediul Ambasadei României la Berlin.

De asemenea, Iohannis a mai spus că există "un larg consens" în ce priveşte măsurile de prevenire a terorismului şi că în viitorul apropiat "cu siguranţă" vor fi la nivel european "măsuri foarte concrete" pentru îmbuătăţirea situaţiei.

Preşedintele a mai spus că securitatea internă şi externă a Uniunii Europene este o temă centrală în dezbaterile naţionale europene, adăugând că în UE au fost prea multe acte de terorism.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO