Eveniment

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski susţine că Rusia practică terorismul economic: „Exercită presiuni printr-o criză a preţurilor, prin sărăcie, pentru a slăbi Europa"

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski susţine că...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

29.08.2022, 17:53 59

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat luni Rusia de practicarea terorismului economic prin obstrucţionarea eforturilor naţiunilor europene de a face stocuri de gaze înaintea iernii.

Liderul de la Kiev a rostit un discurs prin videoconferinţă la un seminar energetic organizat în Norvegia. Conform agenţiei Reuters, Zelenski a denunţat terorismul economic practicat de Moscova, în condiţiile în care compania rusă Gazprom a anunţat recent o întrerupere a livrărilor de gaze prin conducta Nord Stream 1, spre Germania, invocând lucrări de întreţinere.

"Rusia utilizează terorismul economic. Exercită presiuni printr-o criză a preţurilor, prin sărăcie, pentru a slăbi Europa", a afirmat Volodimir Zelenski, printr-un translator, în discursul online rostit la o conferinţă energetică organizată în oraşul norvegian Stavanger.

Preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene va organiza pe 9 septembrie o reuniune pe tema crizei energetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO