Eveniment

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski susţine că Rusia practică terorismul economic: „Exercită presiuni printr-o criză a preţurilor, prin sărăcie, pentru a slăbi Europa"

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski susţine că...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

29.08.2022, 17:53 58

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat luni Rusia de practicarea terorismului economic prin obstrucţionarea eforturilor naţiunilor europene de a face stocuri de gaze înaintea iernii.

Liderul de la Kiev a rostit un discurs prin videoconferinţă la un seminar energetic organizat în Norvegia. Conform agenţiei Reuters, Zelenski a denunţat terorismul economic practicat de Moscova, în condiţiile în care compania rusă Gazprom a anunţat recent o întrerupere a livrărilor de gaze prin conducta Nord Stream 1, spre Germania, invocând lucrări de întreţinere.

"Rusia utilizează terorismul economic. Exercită presiuni printr-o criză a preţurilor, prin sărăcie, pentru a slăbi Europa", a afirmat Volodimir Zelenski, printr-un translator, în discursul online rostit la o conferinţă energetică organizată în oraşul norvegian Stavanger.

Preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene va organiza pe 9 septembrie o reuniune pe tema crizei energetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO