Eveniment

Preşedintele unei secţii de votare din Sibiu a plecat cu ştampila de control, iar într-o altă s-a prezentat primarul fără acreditare. Cum a soluţionat BEJ Sibiu situaţia

Preşedintele unei secţii de votare din Sibiu a plecat...

Autor: Departamentul Corespondenţi

26.05.2019, 17:54 66

Preşedintele unei secţii de votare din oraşul Tălmaciu, judeţul Sibiu, a plecat cu ştampila de control, iar în altă secţie, din localitatea Cârţa, a venit primarul. Ambele incidente au fost soluţionate de BEJ Sibiu.

Preşedintele unei secţii de votare din Tălmaciu a plecat cu ştampila de control după sigilarea secţiei, sâmbătă seara. Incidentul a fost sesizat la BEJ Sibiu, care a decis să se adreseze Autorităţii Electorale Permanente pentru sancţionare.

„Pentru fapta sesizată, respectiv încălcarea art. 81 alin. 7, coroborat cu art. 120 nu constituie contravenţie sancţionabilă prin dispoziţiile Legii 208/2015, motiv pentru care ne vom adresa Autorităţii Electorale Permanente în vederea sancţionării preşedintelui secţiei de votare prin excluderea acestuia din Corpul experţilor electorali”, a transmis BEJ Sibiu.

Un alt incident a fost prezenţa primarului comunei Cârţa, în secţia de vot.

„Raportat la împrejurarea că primarul comunei Cârţa a fost prezent în secţia de votare nr. 257 fără ca acesta să fie acreditat, vă comunicăm că (...) nu constituie contravenţie. De asemenea, precizăm faptul că preşedintele secţiei de votare a fost atenţionat pentru a lua măsurile necesare, ca în afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi şi de delegaţi, de observatori acreditaţi, nicio altă persoană să nu staţioneze în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare”, au transmis, la o altă sesizare, reprezentanţii BEJ Sibiu.

Un număr de 418.408 persoane sunt aşteptate la vot, duminică, în judeţul Sibiu, unde sunt 373 de secţii, între care 106 în municipiul Sibiu şi 40 în municipiul Mediaş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO