Eveniment

Preşedintele USR iese la atac: S-a constatat că majoritatea nu mai există. Moţiunea de cenzură devine importantă

Preşedintele USR iese la atac: S-a constatat că...

Autor: Diana Grigore

05.12.2018, 12:54 330

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că coaliţia PSD-ALDE nu mai are majoritate la Camera Deputaţilor, fiind incapabili să asigure cvorumul necesar în şedinţa de plen. Liderul USR a susţinut că moţiunea de cenzură împotriva Guvernuluid e săptămâna viitoare devine importantă.

„Majoritatea care a sufocat România doi ani de zile, nu mai există. Vor fi desigur antologice în istoria noastră politică cu Florin Iordache înfipt în scaunul acela şi tremurând ca piftia. Rezultatul de astăzi, perfect legal. Astăzi s-a văzut că majoritatea nu mai există. Au fost incapabili să asigure cvorumul. Azi PNL-ALDE nu au avut majoritate, nu contează că au întârziat doi colegi ma metrou. În acest context, moţiunea de cenzură de săptămâna viitoare devine cu adevărat importantă”, a declarat Dan Barna, la finalul şedinţei de plen.

Şi liderul de grup al deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a apreciat că demersurile opoziţiei nu au încălcat Constituţia.

„Toate partidele democratice au reuşit azi să instituie democraţia şi respectul faţă de lege, pentru că noi am justificat cu articole din Constituţie, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, au încălcat flagrant Constituţia şi regulamentul. Niciun pas pe care l-am făcut azi în Camera Deputaţilor nu a fost făcut încălcând regulamentul şi Constituţia. Astăzi s-a făcut dreptate şi am reuşit să redăm odată cu democraţia din Camera Deputaţilor şi o hătărâre de revocare din funcţie a lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache, existând un singur pas şi anume votul final ca aceşti doi să intre în istorie. În istoria urâtă a României, a celor ca sfidează cetăţenii. Sper să reuşim să dăm şi votul final pe aceste proiecte de hotărâre pe ordinea de zi”, a conchis Turcan.

Aceasta a subliniat că liberalii iau în calcul o grevă parlamentară

„Florin Iordache nu va mai putea să conducă nicio şedinţă a Camerei Deputaţilor. Punct. Nu mai putem negocia lucrul acesta, penru că e o realitate votat. În al doilea rând, plenul va trebui să dea într-adevăr votul final pe cele două proiecte de hotărâre. Luăm în calcul (greva parlamentară – n.r.). Evident că vom prezenta tot calendarul (întrebată despre moţiunea de cenzură – n.r.). Poate să vină Florin Iordache şi mama lui Florin Iordache, cărţulia cu regulamentul o cunoaştem ca pe Tatăl nostru”, a adăugat Turcan.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a afirmat că Liviu Dragnea a fugit de un vot propus de opoziţie pentru înlăturarea acestuia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„ E cea mai mare victorie a Opoziţie pentru că au fost înlăturaţi Liviu Dragnea şi Florin Iordache. La ora actuală au fugit pur şi simplu de un vot propus. A existat un vot final. Dl vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, a supus plenului două puncte pe ordinea e zi şi la ora actuală Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt foşti lideri ai Camerei Deputaţilor”, a declarat Eugen Tomac.

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

”Astăzi (miercuri - n.r.) vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen două solicitări de revocare a dlui. vicepreşedinte Florin Iordache şi a dlui. preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. De asemenea, prima solicitare pe care v-o fac şi vă rog să ţineţi cont de succesiunea solicitărilor de procedură şi în felul acesta să le supuneţi votului”, a cerut Raluca Turcan, deputat PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO