Eveniment

Preşedintele Vladimir Putin anunţă că Rusia va reduce "semnificativ" emisiile poluante: „Este necesară cooperare amplă şi concretă la nivel internaţional pentru calcularea şi monitorizarea volumului emisiilor poluante în atmosferă”

Preşedintele Vladimir Putin anunţă că Rusia va reduce...

Autor: Mediafax

22.04.2021, 17:41 242

Rusia va reduce "semnificativ" emisiile poluante până în anul 2050, a declarat, joi, preşedintele Vladimir Putin, la summitul pe tema protejării climei organizat de Administraţia Joseph Biden, informează agenţia Associated Press.

"Rusia va reduce semnificativ volumul acumulat de emisii poluante" până în 2050", a afirmat Vladimir Putin, fără a fixa un nivel exact.

"Este necesară cooperare amplă şi concretă la nivel internaţional pentru calcularea şi monitorizarea volumului emisiilor poluante în atmosferă. Rusia este interesată de stimularea cooperării internaţionale pentru căutarea unor soluţii eficiente în contextul modificărilor climatice, precum şi pentru alte provocări vitale", a adăugat Vladimir Putin.

Moscova manifestă disponibilitatea de participare la proiecte comune pentru investiţii în tehnologii ecologice, a subliniat liderul de la Kremlin.

Preşedintele american, Joseph Biden, a cerut în prima zi a summitului pe tema modificărilor climatice măsuri la nivel global pentru reducerea poluării, fixând pentru Statele Unite obiectivul dimunuării emisiilor poluante cu 52% până în 2030.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO