Eveniment

Preşedinţii Klaus Iohannis şi Xi Jinping au discutat despre investiţiile chineze

Preşedinţii Klaus Iohannis şi Xi Jinping au discutat...

Autor: Mediafax

28.09.2015, 00:03 181

Preşedintele Klaus Iohannis a avut la sfârşitul săptămânii trecute la New York o întâlnire cu omologul său chinez Xi Jinping, temele abordate vizând relaţiile economice şi investiţionale între România şi China, mai ales în sectoare precum energia, infrastructura şi turismul.

Întâlnirea a avut loc în marja par­ticipării şefului statului la reuniunea Global Leaders’ Meeting on Gender Equality and Women’s Empowerment.

Iohannis se află în SUA la adunarea generală a ONU.

Cu o zi înainte, el a avut o întrevedere cu reprezentanţii unor companii multinaţionale americane prezente sau care doresc să investească în România, printre care MetLife, Johnson & Johnson, Chevron, ExxonMobil, Cargill, Timken Warburg Pincus.

Preşedintele a amintit prioritatea României de a atrage investiţii străine, unul dintre obiectivele principale ale administraţiei de la Bucureşti – a spus Iohannis – fiind eliminarea constrângerilor care afectează libertatea economică şi reprezintă impedimente pentru investitori.

Într-o întâlnire cu românii din SUA, şeful statului reprezentanţilor comunităţii româneşti că ei sunt „ambasadori infor­mali“ ai României şi pot să-i îndemne pe americani să descopere ţara ca turişti sau investitori, arătând că în România pot găsi oameni „creativi şi performanţi“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO