Eveniment

Presiune uriaşă în Shanghai. Autorităţile promit pedepse severe pentru cei care încalcă restricţiile anti-COVID

Presiune uriaşă în Shanghai. Autorităţile promit...

Autor: MEDIAFAX

13.04.2022, 18:23 446

Shanghai promite pedepse severe pentru cei care încalcă restricţiile anti-COVID, deoarece cazurile au depăşit 25.000

Capitala comercială a Chinei, Shanghai, a avertizat miercuri că oricine încalcă regulile de izolare COVID va fi tratat cu severitate, mobilizându-i totodată pe cetăţeni să îşi apere oraşul, în timp ce numărul de cazuri noi a depăşit 25.000.

Departamentul de poliţie al oraşului a detaliat restricţiile cu care se confruntă majoritatea celor 25 de milioane de locuitori şi le-a cerut acestora să „lupte împotriva epidemiei cu o singură inimă... şi să lucreze împreună pentru o victorie rapidă".

„Cei care încalcă prevederile acestui aviz vor fi trataţi în strictă conformitate cu legea de către organele de securitate publică ... În cazul în care constituie o infracţiune, aceştia vor fi anchetaţi în conformitate cu legea", a precizat departamentul într-un comunicat.

Centrul financiar se află sub o presiune uriaşă pentru a încerca să limiteze cel mai mare focar COVID din China de când coronavirusul a fost descoperit pentru prima dată în oraşul Wuhan, la aproximativ 800 km (500 de mile) spre vest, la sfârşitul anului 2019, scrie Reuters.

Poliţia din Shanghai a avertizat, de asemenea, locuitorii din ce în ce mai frustraţi, dintre care milioane de oameni sunt închişi în casele lor şi se luptă pentru a obţine provizii zilnice, să nu răspândească informaţii false sau să falsifice permise de circulaţie sau alte certificate de autorizare.

În acelaşi timp, mulţi se confruntă cu o explozie a preţurilor. Peng Wenhao, un oficial de la biroul de supraveghere a pieţei din Shanghai, a declarat reporterilor că autorităţile au emis 38.000 de scrisori de avertizare împotriva preţurilor exagerate şi că investighează, de asemenea, plângerile privind preţurile neregulamentare pe reţelele de socializare.

„În cazul în care au loc acte ilegale, cum ar fi creşterea preţurilor, acestea vor fi investigate şi pedepsite cu fermitate şi rapiditate", a spus el.

De asemenea, poliţia a interzis accesul maşinilor pe străzi, cu excepţia celor implicate în prevenirea epidemiilor sau în transportul persoanelor care au nevoie de tratament medical de urgenţă.

Shanghai a raportat 25.141 de noi cazuri asimptomatice de coronavirus pentru ziua de marţi, faţă de 22.348 anterioare, iar cazurile simptomatice au crescut şi ele la 1.189 de la 994, au declarat autorităţile oraşului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO