Eveniment

Preţul călătoriilor cu trenul şi cu metroul va putea fi majorat peste inflaţie

Preţul călătoriilor cu trenul şi cu metroul va putea fi majorat peste inflaţie

Autor: Mediafax

16.06.2011, 14:57 156

Guvernul a modificat normele de stabilire a preţurilor decălătorie cu trenul şi cu metroul prin introducerea unor prevedericare vor permite regiilor de transport să majoreze tarifele cu maimult decât rata inflaţiei, conform înţelegerii cu FMI, au declaratagenţiei Mediafax surse oficiale.

Guvernul a garantat Fondului Monetar Internaţional că până celtârziu la finele lunii august va modifica legislaţia astfel încâtsă permită regiilor de transport CFR Călători şi Metrorex sămajoreze tarifele cu mai mult decât rata inflaţiei, relevăscrisoarea de intenţie cu FMI.

Guvernul s-a angajat că va modifica legislaţia astfel încât săpermită majorarea tarifelor cu mai mult decât rata inflaţiei,pentru ca aceste companii să îşi poată acoperi cheltuielile curentedin venituri.

În ultimii ani, tarifele Metrorex şi CFR au fost majorate, deregulă, prin raportare la nivelul inflaţiei. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO