Eveniment

Preţurile nu se mai opresc. Petrolul, pe cale să înregistreze cea mai mare creştere săptămânală din august

Preţurile nu se mai opresc. Petrolul, pe cale să...

Autor: Dorin Oancea

11.12.2021, 00:00 3034

Preţul petrolului este pe cale să înregistreze cea mai mare creştere săptămânală de la sfârşitul lunii august, sentimentul pieţei fiind susţinut de diminuarea îngrijorărilor legate de impactul variantei Omicron coronavirus asupra creşterii economice globale şi a cererii de combustibil, scrie Reuters

Referinţele Brent şi WTI se îndreptau spre creşteri de aproximativ 8% în această săptămână, prima majorare săptămânală din ultimele şapte.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 99 de cenţi, sau 1,3%, la 75,41 dolari pe baril, după ce joi au scăzut cu 1,9%.

Contractele futures pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 1,08 dolari, sau 1,5%, la 72,02 dolari, după ce în ziua precedentă au scăzut cu 2% într-o şedinţă volatilă.

La începutul săptămânii, piaţa petrolului recuperase aproximativ jumătate din pierderile suferite de la izbucnirea epidemiei Omicron din 25 noiembrie, preţurile fiind motivate de primele studii care sugerează că trei doze de vaccin COVID-19 de la Pfizer (PFE.N) oferă protecţie împotriva variantei Omicron.

Ceea ce ţine în frâu preţurile sunt scăderea traficului aerian intern în China, din cauza restricţiilor mai stricte de călătorie, şi încrederea mai slabă a consumatorilor după mici epidemii repetate.

Între timp, agenţia de rating Fitch a retrogradat dezvoltatorii imobiliari China Evergrande Group şi Kaisa Group, afirmând că aceştia nu şi-au respectat obligaţiile offshore. Acest lucru a întărit temerile legate de o potenţială încetinire a sectorului imobiliar din China, precum şi a economiei mai largi a celui mai mare importator de petrol din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO