Eveniment

Preturile pentru locuintele ANL au fost aprobate

21.04.2010, 23:05 41

Guvernul a aprobat ieri propunerile Elenei Udrea, ministruldezvoltarii regionale si turismului, privind modificarea legii ANLpentru stabilirea valorilor de vanzare a locuintelor construiteprin programul destinat tinerilor, prin care aproximativ 20.000 deapartamente ar putea fi cumparate de actualii chiriasi.

Preturile vor fi calculate tinand cont de "valoarea de inlocuirepe metru patrat multiplicata cu suprafata construita efectiv,inclusiv cotele indivize, diminuata cu amortizarea calculata de ladata punerii in functiune a locuintei pana la data vanzariiacesteia", a anuntat ministerul. Valoarea de inlocuire estecalculata in functie de valoarea contractelor de construireincheiate in cursul anului anterior de ANL pentru realizare delocuinte ANL, ajustata cu un coeficient. La acestea se adauga uncomison de pana la 1% al "unitatii prin care se efectueazavanzarea", potrivit ministerului.

Concret, tinand cont de contractele de constructie semnate deANL in ultima perioada, preturile la care ar urma sa fie scoase lavanzare apartamentele sunt de maximum 19.140 de euro pentru ogarsoniera, pana la 26.950 de euro pentru doua camere si cel mult34.000 de euro pentru apartamentele cu trei camere, potrivitcalculelor facute publice de Elena Udrea in februarie. Acestepreturi sunt ajustate cu 2% pentru fiecare an in care locuinta afost folosita. Cele mai multe locuinte ANL au fost construite inBucuresti, aproximativ 2.400. Udrea incearca astfel sa stranga 500mil. euro la buget pentru construirea altor locuinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO