Eveniment

Prima bibliotecă din România dedicată investitorilor, lansată la Cluj. „Vom deschide primul Club de Investitori din România dedicat studenţilor, în care comunitatea investitorilor din Cluj va aloca 10.000 de lei”

Prima bibliotecă din România dedicată investitorilor,...

Autor: Mediafax

03.10.2016, 18:00 272

Facultatea de Business din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB), în parteneriat cu BCR şi ERSTE Asset Management România, a lansat, luni, prima bibliotecă din România dedicată investitorilor, aceasta având un fond de câteva sute de volume, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decanul Facultăţii de Business, Ioan Alin Nistor, a declarat, la inagurare, că biblioteca nou înfiinţată facilitează transferul de cunoştinţe teoretice ale studenţilor în practică, deschizând noi orizonturi investiţionale ale viitorilor absolvenţi.

"Facultatea de Business din cadrul UBB, în parteneriat cu BCR şi ERSTE Asset Management România, a lansat cea mai completă şi modernă bibliotecă din România dedicată investitorilor. Proiectul se încadrează în ceea ce Facultatea de Business îşi doreşte, şi anume de a oferi studenţilor pachetul de cunoştinţe de business, care să fie apoi uşor de implementat în practică. Transferul de cunoştinţe teoretice ale studenţilor în practică îl facem încă din cadrul studiilor acestora, iar biblioteca nou înfiinţată facilitează acest transfer, deschizând noi orizonturi investiţionale ale viitorilor absolvenţi”, a spus Nistor.

Potrivit acestuia, noua bibliotecă a investitorilor va face parte dintr-un ecosistem de educaţie financiară, având numele de "Student Invest Club” şi va fi un proiect ce va funcţiona după modelul cluburilor de investitori dedicat studenţilor din Europa de Vest.

"Proiectul va fi reglementat printr-un ghid creat în parteneriat cu mediul universitar şi companiile de investiţii din România”, a subliniat decanul Facultăţii de Business.

Managerul de proiect, Tudor Fărăgău, a declarat la rândul său că biblioteca inaugurată este prima de acest fel din România, având un fond de câteva sute de volume.

"Biblioteca este deschisă tuturor studenţilor şi cercetătorilor ori altor persoane care posedă un permis eliberat de Biblioteca Centrală Universitară (BCU) din Cluj-Napoca. Ideea este că noi nu am gândit doar o bibliotecă pentru studenţi, am gândit un proiect care să fie ca un ecosistem, prin care studenţii au în primul rând acces la materialele de studiu, după care o să facem mai multe seminarii şi cursuri cu ei, urmând ca, în final, să le deschidem un fond de investiţii. De fapt vom deschide primul Club de Investitori din România dedicat studenţilor, în care comunitatea investitorilor din Cluj va aloca 10.000 de lei”, a spus Fărăgău.

Investiţia totală pentru deschiderea bibliotecii se ridică la peste 24.000 de lei, bani care au fost alocaţi de partenerii proiectului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO