Eveniment

Prima declaraţie a lui Cioloş după ce Iohannis l-a desemnat premier: Ne asumăm responsabilitatea guvernării şi să pornim negocierile cu celelalte partide

Prima declaraţie a lui Cioloş după ce Iohannis l-a...

Autor: Mediafax

11.10.2021, 18:42 98

Dacian Cioloş a anunţat că USR îşi asumă responsabilitatea guvernării şi va porni negocierile cu celelalte partide. Declaraţia a apărut la puţin timp după ce  preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a nominalizat pe liderul USR să formeze un nou Guvern.

Premierul propus de preşedintele Iohannis a spus care sunt principalele obiective.

„Preşedintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiţi, aşa cum am şi anunţat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării şi să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză şi pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forţelor politice... Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR.”, a anunţat Cioloş, pe Facebook.

Dacian Cioloş a mai spus că luni seara va fi o şedinţă a Biroului Naţional USR pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO