Eveniment

Prima ninsoare din 2017: Drumarii împrăştie antiderapant la Rânca

Prima ninsoare din 2017: Drumarii împrăştie...

Autor: Loredana Ficiu, Mediafax

07.10.2017, 10:37 234

Potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, drumarii acţionează şi împrăştie material antiderapant pe carosabil, în zona montană Rânca.

"Stratul de zăpadă este, în decor, de aproximativ doi centimetri. Un utilaj cu lamă şi răspânditor acţionează pe traseul Novaci-Rânca. Se acţionează cu material antiderapant. Nu este zăpadă pe carosabil, dar acţionează preventiv, pentru a evita apariţia gheţuşului pe partea carosabilă. Mai sunt pregătite două utilaje să intervină, dacă este cazul. Începând de sâmbătă, în urma codului portocaliu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, cod ce anunţă căderi de zăpadă şi viscol la peste 1.600 metri altitudine, pentru sectorul de drum cuprins între km 34+500 şi km 59+800 al drumului naţional DN 67C, între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului, s-a luat decizia restricţionării totale a traficului", au declarat, corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii SDN Târgu-Jiu.

În zona montană Rânca, în afara părţii carosabile, s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ doi centimetri.

Nordul judeţului Gorj se află, până duminică după-amiază, sub avertizare cod portocaliu de ninsori consistente şi viscol pe creste.

Celelalte zone se află sub cod galben de ploi însemnate cantitativ, lapoviţă şi ninsoare la munte, intensificări ale vântului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO