Eveniment

Prima reacţie a Ambasadorului Japoniei la Bucureşti despre cazul de la Otopeni: Guvernul să ia măsuri pentru ca relaţiile româno-japoneze să nu fie afectate

Prima reacţie a Ambasadorului Japoniei la Bucureşti despre cazul de la Otopeni: Guvernul să ia măsuri pentru ca relaţiile româno-japoneze să nu fie afectate

Autor: Mirabela Tiron

30.08.2012, 15:21 3407

Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România, a dat astăzi prima declaraţie cu privire la incidentul în urma căruia o studenta japoneză şi-a pierdut viaţa în România, după ce a fost acostată în aeroportul din Otopeni, de un tânăr care i-a promis că o duce la un taxi.

Întrebat de ZF cine consideră că este responsabil de această tragedie şi dacă guvernul României şi conducerea Aeroportului a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, Natsuo Amemiya a declarat că nu poate spune cine se face vinovat, însă că aeroportul ar trebui să ia măsuri pentru îmbunătăţirea securităţii.

"Chiar am cerut Guvernului să ia măsuri cu privire la securitatea din aeroport pentru ca astfel de incidente nefericite să fie prevenite pe viitor iar relaţiile româno-japoneze să nu fie afectate", a răspuns el redactorului ZF.

O studentă japoneză de 20 de ani care ajungea pe 15 august pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) în România, pentru un schimb de experienţă profesională (urma să predea japoneză în Craiova) a fost găsită moartă două zile mai târziu. Suspectul în cazul acestei crime este un tânăr care a acostat-o chiar în aeroport pentru a o duce la un taxi. Pe aeroportul Henri Coandă situatia taxiurilor de la sosiri este dezastruoasă. Călătorii sunt asaltaţi de taximetrişti cu tarife exorbitante sau de taximetrişti piraţi şi de aceea trebuie să plece din aeroport pentru a găsi un taxi cu tarif normal.

România a fost vizitată în 2010 de puţin peste 12.000 de turişti japonezi, potrivit Ambasadei Japoniei la Bucureşt. Oficialii ambasadei au mai transmis că în România locuiesc 326 de japonezi, în timp ce în Japonia sunt 2.000 de români, potrivit ultimelor date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO