Eveniment

Prima reacţie a lui Ionuţ Mişa după înlocuirea sa de la Finanţe: Este o decizie politică pe care o respect

Prima reacţie a lui Ionuţ Mişa după înlocuirea sa de...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

26.01.2018, 14:32 912

Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, care va fi înlocuit cu Eugen Teodorovici în Guvernul Dăncilă, a declarat, după şedinţa CEx PSD, că decizia a fost una politică şi i-a urmat succes colegului său care va prelua portofoliul.

"Un mandat greu cu foarte multe provocări, cu multe măsuri din programul de guvernare de realizat. Bănuiesc că aţi văzut situaţia centralizată. E ministerul care a realizat cele mai multe măsuri din programul de guvernare", a spus Ionuţ Mişa după şedinţa PSD.

Întrebat de ce a fost înlocuit, Mişa a spus: "Pentru că este o decizie politică. O respect. Aceasta este decizia politică şi o respect".

"Este fostul meu ministru, este colegul meu din PSD şi îi urez succes. Sper să reuşească mult mai mult decât am reuşit eu după şase luni", a spus Mişa referitor la înlocuitorul său, Eugen Orlando Teodorovici.

Întrebat ce îşi reproşează la final de mandat, ministrul a răspuns: "Că n-am reuşit să comunic mai mult cu dumneavoastră (n.r. presa). A fost o problemă de timp, a trebuit să implementez foarte multe măsuri, acum la final se văd rezultatele atât legate de încadrarea în deficit şi depăşirea încasărilor la nivelul ANAF".

PSD îl propune pe Eugen Teodorovici pentru funcţia de ministru al Finanţelor, după ce - ca preşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Senat - acesta a contestat măsurile cuprinse în Ordonanţa 79/2017 care au generat „revoluţia fiscală” de la 1 ianuarie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO