Eveniment

Prima reacţie a lui Liviu Dragnea după desemnarea noului premier

Prima reacţie a lui Liviu Dragnea după desemnarea...

Autor: Liviu Dadacus

16.01.2018, 15:24 252

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că speră ca propunerea PSD să se materializeze la Cotroceni, susţinând că nu s-a discutat despre o structură a Guvernului, dar miniştri vor fi stabiliţi de forurile statutare din partid, premierul propus avânt drept de veto.

"Fiecare actual ministru va fi analizat cu toată seriozitatea. Dacă îi propunem (n.r: Vioricăi Dăncilă) ca un ministru să rămână, va fi cu argumente serioase, dacă nu, va fi tot pe baza unei evaluări serioase", a declarat marţi Liviu Dragnea, după şedinţa CEx PSD în care s-a decis ca Viorica Dăncilă să fie propunerea PSD pentru funcţia de premier.

Liderul PSD a mai spus că miniştrii vor fi stabiliţi în forurile partidului, nu va veni premierul cu echipa sa.

"Componenţa guvernului se discută în structurile statutare, orice premier are drept de veto. Nu poţi să vii în faţa partidului să spui asta e echipa mea", a mai spus Dragnea.

”A fost votată doamna Viorica Dăncilă, doar cu o abţinere. A fost propusă şi doamna Ecaterina Andronescu, care, spre final, şi-a retras candidatura. Şi eu am cerut colegilor mei să fie de acord să avem un dialog cu doamna Viorica Dăncilă înainte de a supune la vot. I-am pus foarte multe întrebări, generate în mare parte de cauzele care ne-au făcut să ajungem în aceste situaţii. Concluzia a fost ca dna Viorica Dancilă, dacă va fi acceptată de preşedinte, să fie conştientă de riscurile la care se expune sau la greşelile pe care le-ar putea face. A fost propusă de Nicolae Bădălău.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO