Eveniment

Prima reacţie a Patriarhului Daniel, la sfinţirea Catedralei: Catedrala are o capacitate de 5.000 de credincioşi. Mereu va fi neîncăpătoare

Prima reacţie a Patriarhului Daniel, la sfinţirea...

Autor: Florin Zafiu

25.11.2018, 11:00 263

"Până joi inclusiv, toţi credincioşii ortodocşi, bărbaţi şi femei, vor putea intra în Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă şi cerând ajutorul lui Dumnezeu pentru întărirea dorinţelor de bine. Noi vă felicităm pe cei care aţi venit şi ne bucurăm că putem măsura mai realist acum câte persoane încap în Catedrală fiind aşezate pe scaune. Deci, avem loc pentru 3.000 de scaune pentru Catedrală, când toţi credincioşii stau în picioare, atunci Catedrala are o capacitate de 5.000. Este totuşi mică în raport cu populaţia credincioşilor care sunt afară. Întotdeauna ea va fi neîncăpătoare. Când timpul este mai bun, vom putea săvârşi Sfânta Liturghie şi afară", a transmis Patriarhul Daniel, la începutul liturghiei.

Aproximativ 20.000 de oameni şi 2000 de invitaţi participă, duminică, la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, printre oficialii prezenţi numărându-se premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, precum şi membri ai Guvernului. Oamenii, care au venit din toată ţara pentru a participa la sfinţirea altarului Catedralei Mântuirii Neamului, au aşteptat ore bune pe platoul din faţa lăcaşului de cult pentru a vedea ceremonia pe ecranele special montate.

Echipajele pompierilor SMURD au acordat, până acum, îngrijiri medicale unui număr de aproximativ 30 de persoane aflate la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, dintre care două au fost transportate la spital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO