Eveniment

Prima reacţie a preşedintelui Iohannis după acordul pentru Brexit: Drepturile românilor din Marea Britanie sunt protejate

Prima reacţie a preşedintelui Iohannis după acordul...

Autor: Ana Petrescu

25.11.2018, 10:42 202

"Astăzi (duminică - n.r.) vorbim despre acordul de retragere. Este foarte important, pentru că fără un astfel de acord nimic nu rămâne stabilit între Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Acest acord a fost negociat îndelung, în detaliu, UE 27. Deci noi care rămânem în Uniune am stabilit o echipă de negociatori cu negociator-şef, domnul Barnier, echipă care a făcut o treabă foarte bună. Noi am sprijinit şi în acelaşi timp am avut grijă ca punctele care ne interesează pe noi să fie bine clarificate în acest proiect de acord şi până în acest moment pot să spun că suntem mulţumiţi de proiect.

Proiectul reflectă toate preocupările noastre şi soarta românilor din Marea Britanie, finanţarea bugetului UE şi multe alte lucruri. Este un acord care are vreo 500 de pagini şi opinia noastră este că proiectul e bun. Merită mers mai departe. Drepturile românilor, dacă acest acord se aprobă, sunt perfect protejate. Sub rezerva aprobării acordului. Dacă acest intră în vigoare, pentru noi este foarte potrivit", a afirmat Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, unde va fi discutat Acordul retragerii Marii Britanii din UE.

Şeful statului participa, duminică, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, obiectivul acestei reuniuni fiind agrearea proiectului de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. De asemenea, membrii Consiliului European vor discuta despre Declaraţia politică privind viitoarele relaţii dintre UE şi Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO