Eveniment

Prima reacţie a preşedintelui Iohannis după alegeri: Partidele de centru dreapta au obţinut peste 50% dintre voturile valabil exprimate. PSD a scăzut dramatic

Prima reacţie a preşedintelui Iohannis după alegeri:...

Autor: Mediafax

07.12.2020, 18:09 2114

Partidele de centru dreapta au obţinut peste 50% dintre voturile valabil exprimate, spune preşedintele Klaus Iohannis: „Pot să vă spun că acesta a fost obiectivul meu”. 

Preşedintele Iohannis a mulţumit celor care au ieşit din case ca să voteze duminică: „Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare şi fiecare vot contează”.

Preşedintele a afirmat că trebuie să fim foarte sinceri: participarea la vot a fost redusă şi „este foarte clar că sunt mulţi români care fie nu au primit suficientă informaţie despre aceste alegeri, fie sunt nemulţumiţi de mine, de partide, de întreagă clasa politică sau de anumite măsuri luate. Eu văd aceste lucruri şi este important ca noi toţi politicienii să vedem aceste lucruri, să le analizăm şi să venim în întâmpinarea românilor care nu au mers la vot”.

Potrivit lui Iohannis, rezultatele alegerilor arată că nu există un câştigător clar.

„Dacă ne uităm pe rezultatele care momentan se numesc provizorii, vedem că PNL în 2016 obţinuse 20%, acum 25%, deci o creştere clară. USR - între timp împreună cu PLUS - a obţinuit în 2016 5%, între timp au crescut la 15%. PSD care obţinuse în 2016 45 % a scăzut dramatic la 29%. Este deci clar, dacă adunăm aceste rezultate, că partidele de centru dreapta au obţinut peste 50% dintre voturile valabil exprimate şi pot să va spun că acesta a fost obiectivul meu”, a declarat Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO